Menu

De hele playlist van Na Mattias vind je hier.

Rouw is als een schaduw. Hij voegt zich naar de stand van de zon, staat ’s ochtends anders dan ’s avonds. Hij leunt donker en geduldig tegen de muur, strekt zich in volle lengte uit over asfalt of trekt achter je rug zijn reliëf over te lang niet gemaaid gras, sierlijk dreigend als een slang. In die eerste weken wist ik soms niet of ik mijn eigen schaduw zag of die van iemand die vol goede bedoelingen dicht bij me was komen staan.

(pag 11)

Voelen hoe een vliegtuig loskomt van de grond omdat je naar huis gaat. Een door houtrot aangetaste pergola neerhalen en een nieuwe laten verrijzen. De één minuut twintig van ‘Bookends’ van Simon & Garfunkel. Degene van wie je houdt een moment kwijt zijn in een menigte, je hoofd een paar keer draaien en hem dan terugvinden: daar, daar is-ie al.

Als je geluk hebt, zit het daarin.

(pag 20)

Hij had een lange afspeellijst samengesteld op Spotify, om als wekker te gebruiken. Dat bekende nummer van James Brown stond er ook tussen, want het leek ons grappig om op een ochtend wakker te worden met ‘Wooo! I feel good, tanananananana’, maar de shuffle-functie zette hem nooit vooraan.

(pag 26)